Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Groententaart met Savooi en Mosterd

Ingrediënten:groententaart

  • 1 rond vel bladerdeeg (kant-en-klaar uit de koeling)
  • 1 kleine savooiekool (verwijder de donkergroene bladeren)
  • (bak)boter
  • 1  groentenbouillonblokje
  • 2 el  kappertjes (uitgelekt)
  • 150 g  Stiltonkaas (geraspt)
  • peper en zout
  • foelie
  • 3  eieren
  • 1½ dl. culinaire room
  • 6 el. zure room
  • 1½ eetlepel pittige mosterd

Bereiding:

  1. verwarm de oven voor op 180°
  2. leg het vel bladerdeeg op zijn papier in een taartvorm: dek af met bakpapier en vul de vorm voor ¾ met rijst, gedroogde bonen of erwten
  3. bak het deeg een tiental minuten, verwijder de vulling (die herbruikt  kan worden) en bak nog eens 5 minuten: laten afkoelen (oven op 170° instellen)
  4. snij de savooi fijn
  5. smelt de boter in een pot, voeg de kool toe en stoof even aan: voeg het bouillonblokje met 1 dl. water toe en laat een kwartiertje stoven
  6. kruid met peper, zout en foelie
  7. meng de kappertjes en de helft van de Stiltonkaas onder de kool en schep op het taartdeeg
  8. klop de eieren los met de room, kruid met peper en zout en giet dit over de taartvulling: strooi er dan de andere helft van de kaas over en zet de taart ± 30 minuten  in de oven op 170°
  9. zet dan de oven uit en laat de taart nog 15 minuten staan
  10. klop de zure room op met de mosterd en kruid af met peper en zout
  11. serveer de taart warm met de mosterdsaus

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>